Υπηρεσίες ενηλίκων - Ας μιλήσουμε - Κλινική Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια -Σέρρες

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Υπηρεσίες ενηλίκωνΓια το άτομο


 
Μέσω της συμβουλευτικής στο κέντρο Ψυχολογικής Υποστήριξης  Ας μιλήσουμε το άτομο μπορεί  να λάβει υποστήριξη και να βοηθηθεί στο να επιλύσει τα θέματα που τον απασχολούν όπως προβλήματα άγχους, χαμηλής αυτοπεποίθησης, πένθους, κατάθλιψης, φοβίας, πανικού, ανορεξίας, βουλιμίας, διαταραχές  ύπνου, εξάρτησης, μοναξιάς, προβλήματα διαχείρισης σχέσεων, κοινωνικά, οικογενειακά, μαθησιακά, συναισθηματικά, σεξουαλικά, ψυχοσωματικά, οικονομικά…

 Με την ψυχοθεραπεία μπορεί να ανακαλύψει πράγματα για τον εαυτό του και να βοηθηθεί στο να αναγνωρίσει γιατί σκέφτεται και συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο καθώς και τι μπορεί να κάνει για να αλλάξει.

Για την οικογένεια

Η οικογενειακή θεραπεία στοχεύει στην αντιμετώπιση των δυσκολιών που εμφανίζονται μέσα στο οικογενειακό σύστημα, δυσκολίες που αδυνατεί να αντιμετωπίσει όπως η  γέννηση ενός παιδιού, η είσοδος των παιδιών στην εφηβεία, προβλήματα στην συμπεριφορά των παιδιών, απώλεια - πένθος, οικονομικά προβλήματα, προβλήματα ψυχικής υγείας μελών, χωρισμός – διαζύγιο.

 Η συμβουλευτική ζεύγους / γάμου έχει ως στόχο την βαθύτερη κατανόηση και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια  όπως αποξένωση, μοναξιά μέσα στη σχέση, συχνές συγκρούσεις και συναισθηματικές εντάσεις, απώλεια εμπιστοσύνης. μονομερείς αποφάσεις, αδιαφορία, απώλεια σεξουαλικής επιθυμίας, έλλειψη επικοινωνίας
.

Για τις ομάδες

Στο κέντρο Ψυχολογικής Υποστήριξης Ας μιλήσουμε  οργανώνονται συμβουλευτικές και ψυχοθεραπευτικές ομάδες, με εφαρμογή στην ψυχοθεραπευτική μέθοδο του Ψυχοδράματος, που βασίζεται στη φιλοσοφία, τη μεθοδολογία και το έργο του ψυχίατρου J.L. Moreno . Μέσα στην ομάδα κανείς συναντά και άλλους ανθρώπους με τα ίδια προβλήματα, μαθαίνει να αλληλεπιδρά, να μοιράζεται, να μιλά, να ακούει, να παίρνει και να δίνει υποστήριξη.

ψυχόδραμα: το θέατρο της αλήθειας... και τι κάνω σε μια ομάδα ψυχοδράματος;

Απλούστατα καλείσαι να είσαι ο εαυτός σου και να αφήσεις την ψυχή σου να δράσει!
Τα θέματα που «εξερευνώνται» προτείνονται από τα μέλη της ομάδας και συνήθως προκύπτουν από την αυθόρμητη αλληλεπίδραση τους στο «εδώ και τώρα» της συνάντησης. Θα έχεις την ευκαιρία να απεικονίσεις επί σκηνής την πραγματικότητά σου και να περιηγηθείς μέσα σε αυτήν καθώς και μέσω της δράσης, να βιώσεις και να αναβιώσεις καταστάσεις, γεγονότα, όνειρα, συμπεριφορές της ζωής σου
.

Ομάδα  γονέων

Στη συμβουλευτική γονέων συζητιούνται τρόποι διαχείρισης συμπεριφορών που απασχολούν τους γονείς στα διάφορα στάδια της ανάπτυξης του παιδιού από τη βρεφική και νηπιακή μέχρι τη σχολική και εφηβική ηλικία. Ακόμα, οι γονείς ζητούν υποστήριξη σε κρίσιμες περιόδους της ζωής όπως η γέννηση ενός παιδιού, διαζύγιο, ασθένεια μέλους της οικογένειας, θάνατος, μετακόμιση αλλά και τρόπους διαχείρισης του άγχους τους σχετικά με το γονεϊκό τους ρόλο.

Ομάδα εγκύων

Οι 9 μήνες εγκυμοσύνης, ο τοκετός, η γέννηση, ο ερχομός του μωρού στο σπίτι… γεννούν αναρίθμητα συναισθήματα σε μια γυναίκα. Συναισθήματα που αφορούν την ίδια, την εικόνα της, το σώμα της, την αγωνία της για τον αν είναι ικανή και αν θα γίνει «σωστή» μητέρα, καθώς και συναισθήματα που αφορούν στο παρελθόν της, τη σχέση της με τους γονείς της, τη σχέση της με τον άντρα της.
Το σεμινάριο αυτό προσφέρει στις μητέρες και μέλλουσες μητέρες μια ευκαιρία να φροντίσουν τον εαυτό τους, να μάθουν, να μοιραστούν, να ακούσουν, να αφεθούν….

Επικοινωνία


Σαπαρδάνη Κωνσταντίνα
MSc
Κλινική Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Αν. θράκης 2 - 2ος Όροφος
Σέρρες


Τηλ: 23210 27848
Κιν: 6932 476 274

E-mail: ntinasap@yahoo.gr

 
 
 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού